Archief voor juni, 2018

Geen naheffing bij verhoging btw-tarief

Geen reacties »

Van de site van het ministerie van Financiën:

Het kabinet wil ondernemers niet belasten met extra administratieve lasten bij de aangekondigde verhoging van het verlaagde btw-tarief van 6 naar 9 procent. Daarom zal de Belastingdienst niet gaan naheffen op in 2018 betaalde prestaties die pas in 2019 gaan plaatsvinden.

Dit heeft staatssecretaris Snel van Financiën in een debat met de Tweede Kamer aangekondigd.

Concerten

Het gaat hier bijvoorbeeld om concerten of sportevenementen die dit jaar al worden betaald, maar volgend jaar pas plaatsvinden.

Dit geldt voor alle goederen en diensten waarop het verlaagde tarief van toepassing is, zoals bijvoorbeeld ook stukadoor- en verfwerkzaamheden aan huis.

Lastenverlichting

Tegenover de geplande verhoging op het verlaagde btw-tarief staat een lastenverlichting op arbeid. Door het hele pakket aan maatregelen uit het regeerakkoord stijgt de koopkracht en daarmee de consumptie.

Het kabinet is van plan om de btw-verhoging op te nemen in het Belastingplan 2019 dat op Prinsjesdag van dit jaar openbaar wordt. De Eerste en Tweede Kamer moeten dan nog akkoord gaan met de wijziging.

Voorbereiden

Het is verstandig dat ondernemers zich nu wel al voorbereiden op de geplande btw-verhoging. Door de administratie en prijzen aan te passen en bij de jaarovergang de facturatie en btw-aangifte aan te passen. Daarnaast is verstandig om bij het opstellen van offertes voor 2019 al rekening met de geplande btw-verhoging rekening te houden.


Startersdag 30 juni 2018

Geen reacties »

Van de site van de Belastingdienst:

Bent u net uw eigen bedrijf begonnen? Of denkt u daarover na? Dan is de Startersdag iets voor u! Een gratis evenement met informatieve en inspirerende presentaties en een informatiemarkt. Op zaterdag 30 juni 2018 organiseert de Kamer van Koophandel weer zo’n dag. Deze keer in 3 steden: Rotterdam, Zwolle en Urmond. Maar u kunt het programma ook online volgen.

Ook de Belastingdienst is aanwezig op de Startersdag. Ze zijn er met een stand en met de workshop Ondernemen en belastingzaken. Ondernemers kunnen terecht met vragen over de inkomstenbelasting en de omzetbelasting.