Archief voor ‘Nieuws’ Category

Geen naheffing bij verhoging btw-tarief

Geen reacties »

Van de site van het ministerie van Financiën:

Het kabinet wil ondernemers niet belasten met extra administratieve lasten bij de aangekondigde verhoging van het verlaagde btw-tarief van 6 naar 9 procent. Daarom zal de Belastingdienst niet gaan naheffen op in 2018 betaalde prestaties die pas in 2019 gaan plaatsvinden.

Dit heeft staatssecretaris Snel van Financiën in een debat met de Tweede Kamer aangekondigd.

Concerten

Het gaat hier bijvoorbeeld om concerten of sportevenementen die dit jaar al worden betaald, maar volgend jaar pas plaatsvinden.

Dit geldt voor alle goederen en diensten waarop het verlaagde tarief van toepassing is, zoals bijvoorbeeld ook stukadoor- en verfwerkzaamheden aan huis.

Lastenverlichting

Tegenover de geplande verhoging op het verlaagde btw-tarief staat een lastenverlichting op arbeid. Door het hele pakket aan maatregelen uit het regeerakkoord stijgt de koopkracht en daarmee de consumptie.

Het kabinet is van plan om de btw-verhoging op te nemen in het Belastingplan 2019 dat op Prinsjesdag van dit jaar openbaar wordt. De Eerste en Tweede Kamer moeten dan nog akkoord gaan met de wijziging.

Voorbereiden

Het is verstandig dat ondernemers zich nu wel al voorbereiden op de geplande btw-verhoging. Door de administratie en prijzen aan te passen en bij de jaarovergang de facturatie en btw-aangifte aan te passen. Daarnaast is verstandig om bij het opstellen van offertes voor 2019 al rekening met de geplande btw-verhoging rekening te houden.


Startersdag 30 juni 2018

Geen reacties »

Van de site van de Belastingdienst:

Bent u net uw eigen bedrijf begonnen? Of denkt u daarover na? Dan is de Startersdag iets voor u! Een gratis evenement met informatieve en inspirerende presentaties en een informatiemarkt. Op zaterdag 30 juni 2018 organiseert de Kamer van Koophandel weer zo’n dag. Deze keer in 3 steden: Rotterdam, Zwolle en Urmond. Maar u kunt het programma ook online volgen.

Ook de Belastingdienst is aanwezig op de Startersdag. Ze zijn er met een stand en met de workshop Ondernemen en belastingzaken. Ondernemers kunnen terecht met vragen over de inkomstenbelasting en de omzetbelasting.


Nadere aanwijzingen BTW-verhoging

Geen reacties »

Het ministerie heeft nadere aanwijzingen gepubliceerd hoe om te gaan met de BTW-verhoging die per 1 oktober in gaat.

De hoofdregel is dat het moment van het verrichten van de prestatie beslissend is. Indien u dus factureert voor een periode die na 1 oktober eindigt, moet u al 21% BTW berekenen over het deel dat na 1 oktober valt. Als u al gefactureerd hebt over die periode, maar tegen 19%, dan moet u een correctiefactuur versturen. De BTW past eigenlijk nog niet op het aangifteformulier. Daartoe heeft het ministerie de aanwijzing gegeven die bij rubriek 1c op te nemen en vanaf 1 oktober bij rubriek 1a.


Autokosten

1 reactie »

Indien u met privé-vervoer voor uw onderneming rijdt, of dat nou per fiets of auto is, kunt u 19 cent per kilometer vergoeden aan uzelf. In deze kilometervergoeding wordt echter geacht alle autokosten te zitten die u maakt met dat vervoer, dus ook bijvoorbeeld de parkeer- en tolgelden. Deze kunt u dus niet apart nog eens in de kosten opvoeren.


BTW-verhoging

Geen reacties »

Er is zoals u wellicht vernomen hebt, is een btw-verhoging aanstaande. Waarschijnlijk gaat het algemene tarief van de btw per 1 oktober van 19% naar 21%. Een paar aandachtspuntjes zijn mogelijk op zijn plaats. Het is zaak op te letten bij de facturering rond die tijd, zodat u niet te weinig btw in rekening brengt bij uw klanten. Verricht u vrijgestelde prestaties, dan is het verstandig uitgaven naar voren te halen, zodat u 2% goedkoper uit bent. Brengt uw leverancier u een foutief percentage btw in rekening, dan mag u dat niet corrigeren; u verrekent de btw die u berekend wordt.


Nieuwe website!

Geen reacties »

Dit is hem dan; de nieuwe website van Anders Administratie, vakkundig ontworpen en gebouwd door Firesmith mediaworx. Nog niet heel gevuld, maar dat gaat veranderen. De site zal worden gevuld met allerhande weetjes en tips, zodat u daar wellicht uw voordeel mee kunt doen.

Tot ziens op deze pagina!